woensdag, april 18, 2012

Ron van de Vring , het verhaal van de aal Obi1KNowie


Pedoseksuele priester opnieuw vast
1 oktober 2011
 
Een voor pedofilie veroordeelde priester zit opnieuw vast op verdenking van seksueel misbruik van een kind. Hij zou zich in Frankrijk hebben vergrepen aan een 12-jarige jongen uit Twente. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Almelo wilde zaterdag alleen kwijt dat een 60-jarige man is aangehouden in deze zaak. 



 Annie,  hou jij me tassie effe vast


5.10.7. Pastor R.
De casus van pastor R. krijgt hier niet alleen aandacht vanwege de betrokkenheid van en uitspraken hierover door kardinaal Simonis, maar ook om andere redenen. Het betreft hier een priester die herhaaldelijk met justitie in aanraking is gekomen en van wie vast is komen te staan dat hij een groot aantal
slachtoffers heeft gemaakt. Voor het eerst in 1988, maar ook recentelijk, in juni van dit jaar, toen zijn aanhouding volgde.
Pastor R. begon als priester van het bisdom Rotterdam, waar hij tegen de adviezen in door de toenmalige bisschop, Simonis, tot priester werd gewijd.
Met medeweten en met medewerking van de toenmalige bisschop en diens vicaris-generaal, monseigneur Bär, werd pastor R. tot het ambt toegelaten na een zelf in elkaar geknutselde opleiding waarbij hij niet onder de supervisie van een vaste groep begeleiders zijn weg naar het priesterschap vond. Ook in dit opzicht is deze casus opmerkelijk.


Werkzaam voor het bisdom Rotterdam kwam pastor R. twee keer in aanraking met justitie. De eerste keer volgde een seponering onder voorwaarden.
De tweede keer, in de voor dit sepot geldende proefperiode, volgde een voorwaardelijke veroordeling. Vanaf dat moment werd het voor pastor R. onmogelijk om in zijn eigen bisdom te functioneren. Een plaatsing in het aarts bisdom en later in het militair ordinariaat volgde. Hoe dat is gegaan is een kwestie die deze casus nog opmerkelijker maakt. Dat geldt ook voor de rol van psychiaters en psychologen en hun evaluaties.
 

228  
....
.....


3 De rol van het militair ordinariaat en van het ministerie van Defensie
De positie van krijgsmachtaalmoezeniers is een bijzondere. Ze zijn ambtenaar in de zin van de wet, maar vallen niet onder de krijgstucht en de gezagsverhoudingen binnen de krijgsmacht. 



Tot 2001 hoefden aalmoezeniers ook geen uitgebreid veiligheidsonderzoek te ondergaan. Desalniettemin waren er voldoende
momenten voor de MIVD en de Koninklijke Marechaussee om de door het Militair Ordinariaat gepresenteerde antecedenten van pastor R. te toetsen en te onderzoeken. Omgekeerd zag het militair ordinariaat in de wijze waarop het ministerie van Defensie omging met vaak routinematige veiligheidsonderzoeken en screenings een bevestiging van de veronderstelling dat pastor R. ooit slechts één keer een misstap had begaan, die met een sepot was  afgedaan.



242


Dank voor uw zonen, uw broers, uw vaders
Het dankbare vaderland 


Initiatiefnemer Richard van de Velde, wiens vader zelf lid geweest is van de brigade, gaf een kort overzicht van wat er zich 65 jaar geleden op die plaats had afgespeeld.
De oud-leden van de Prinses Irene Brigade en de aanwezige familieleden van de gesneuvelde brigadeleden hielden zich kranig tijdens deze toespraak. Na de korte plechtigheid legden burgemeester Chris Desaever en de voorzitter van de Vereniging voor Oudstrijders van de Brigade Prinses Irene een symbolisch bloemetje neer op de plaats waar de bevrijders sneuvelden.

Daarna brachten oude legervoertuigen uit Wereldoorlog II de genodigden naar de kerk van Sint-Joris-Winge waar priester-aalmoezenier Van der Vring samen met onze pastoor Paul D'Havé de dienst voorging. 


Met het voorbeeld van de Prinses Irene Brigade voor ogen vertrekt het Garderegiment in november van dit jaar naar Uruzgan in Afghanistan om daar te werken aan de wederopbouw van het land.
Voorzitter van de vereniging van Oud-strijders van de Koninklijke Brigade Prinses Irene, generaal majoor bd Rudi Hemmes was zaterdag een gelukkig mens. Hij benadrukte nog eens de goede verstandhouding tussen de stad en de oud-strijders van de Prinses Irene Brigade en hoopte dat de huidige generatie er in zal slagen om langdurige vrede en veiligheid in de rest van de wereld te handhaven. 

 
0 12 -2 - 2011
1

3

5



Vraagje: ik heb die hele bak ellende goddank nog steeds niet doorgewerkt, ook al kreeg ik mijn tassie. 
In wiens belang was het eigenlijk dat die "pil" waar  geen geestelijk gezond mens zich door hen worstelt  

En zag dus inderdaad en dan ook nog eens stomtoevallig ook, het smerige verhaal van de aal Obi1KNowie, terug een week of 2 terug, toen ik mij na het relaas van Rogge, Joep Dohmen en Robert Chelsal over Harreveld nog eens na keek. 
Integriteit? 

In godshemelschristusnaam durf dat woord niet meer in je mond te nemen!  
Niet zolang dat mannetje uit Twente  én zijn moeder de antwoorden die zij nodig hebben  niet  hebben gevonden 
Zij beslissen dan wel over wat wij hebben te vinden over integriteit. 


En laat dan in vredesnaam niet samen hoeven met ouders van zonen die sneuvelden. 
  kwispeldoor 

O uh enne uh, dit was toch niet de reden van die grote smoel 
die ik kon krijgen op dat bisdom Haarlem toen ik belde en een 
vraag stelde over dat militair ordinaat en die Engelse boot , hu?  
Ik kan je garanderen dat die niet onder militair geheim viel maar onder de rubriek 
er bestaan geen domme vragen, wel hele domme antwoorden . 





Geen opmerkingen: