maandag, september 03, 2012

Met een kusje van de minister, Deetman! "Hadden we het maar geweten" Uma papoila crescia, crescia

Dat scheelt je dan toch weer een hoop werk, he?
En dat ministerie van onderwijs een hoop centen aan wetenschappers en andere katholieke  echoputzitters
die wilden dat vrouwen hun mond dicht hielden! 
En daar heel hard hun best voor hebben gedaan ook


En jij gelooft dat ze dat doen?
Geloof je ook in de burgemeester van wezel?

De leukste van die wetenschappers, en hij is nog goed ook vinden ze ook op het ministerie, was er eentje die naast zijn aantekeningen over ontbrekende archiefstukken en een krantenartikeltje een briefje stuurde. "Hadden we het maar geweten"

De vent is zo goed dat ik dat zinnetje van hem nog geloofde ook.Gelukkig wel.
«Ce qu'hier je n'ai pas su lire
il faut du temps pour faire un coeur
n'as-tu pas détruit par rancoeur
ce qu'hier je n'ai pas su dire ? »
Guy Beart
Dat was ernstig..
Gelukkig wel! 
Niet iedereen heeft belang bij smoelen en echoputten.
    Kinderen niet.

Programme d
Programme d'éducation / Association fraternelle des instituteurs, institutrices et professeurs socialistes ; [réd. par G. Lefrançais, Pauline Roland, Perot] Source: gallica.bnf.fr Programme d


 
Blijft staan natuurlijk dat ik het doodzonde vind dat ik nog steeds dat andere walgelijke kerkboek van Starrenburgs De Voorzienigheid niet heb gevonden en niemand schijnt te weten waar ik het in vredesnaam over heb.   Dus: mocht iemand dit lezen en zich bedenken dat zij/hij nog ergens een exemplaar heeft liggen van zo'n handig klein  kerkboekje ('t zal een centimeter of 10x 15 zijn, vermoed ik) met een (naar ik aanneem franse) generaal mét pet met een hoop sterren, barstend van de afgerukte ledematen van kinderen en (waarschijnlijk vaak)  dat prachtige woord OAS erin - de rest van de psychoporno is gewoon in het Nederlands : namens het feestcomité redt de kerkhistorie en maak het ministerie van Onderwijs, Deetman én mij gelukkig! Een scan zou, naast natuurlijk de testamentaire bepaling van toewijzing aan een openbaar archief, al prachtig zijn. (U/je krijg(t) er desgewenst van mij een orginele museumkaart uit Praag van Bonjour Monsieur Gauguin voor terug! Scans van het 2e kerkelijk exemplaar  wat ik cadeau kreeg van een directeur met een kelder kan dankzij recent bezoek aan  een lotgenoten fasciliterend cluppie met de leus "ik ben toch niet gek" binnenkort eindelijk iedereen hebben.  
(met hulp van de H. Isidorus overgetypt ipv printscreen,  tgv katholieke  gewoonten  tot  archief/geschiedvervalsing en kerkelijke ban  )
Forum: . Geplaatst op 4/9 '04 21:27u. Onderwerp: Kerkboek gezocht! Iemand een suggestie? (posts: 4, views: 252)
In de Angelus-draad legt D met haar opmerkingen de relatie naar de koude oorlog al, waarin dit ritueel een rol binnen de RK Kerk heeft gespeeld. In deze jaren (58-65) hebben ook kerkboeken hierin een rol gespeeld.
Daarom hoop ik dit iemand van de oudere katholieken mij kan helpen (of een suggestie kan doen daar of daar eens te zoeken):Ik ben nl al jaren op zoek naar 2 kerkboeken welke ik in die periode heb gehad. 1 heb ik recent kunnen vinden. Het andere misschien wel met uw hulp?Dit was een klein boekje (mogelijk zo´n 6x12 cm?, slappe kaft met mogelijk een foto(?afiche?) van bomaanslag kinder-slachtoffers)In het boekje stond meer beeld-materiaal en gebeden gelieerd aan de bom-aanslagen en politieke strijd destijds in Algerije (en de OAS). Het andere-inmiddels gevonden-kerkboekje blijkt destijds uitgegeven door Oost-Priesterhulp (Werenfried v Straten). Dit 2e is bij deze organisatie echter onbekend. Was er misschien een vergelijkbare organisatie gericht op N.Afrika?Algerije? Helaas wist ook Kath. Doc. Centrum Uni Nijmegen hier niets van, noch hebben ze het. Iemand hier een idee?Ik zou hiermee erg gelukkig zijn, gezien mijn persoonlijk belang bij deze informatie. Dus: pieker eens mee aub.Bedankt.

aangevuld 4-9

Geen opmerkingen: